From Belgrade to Karlín and back (in Czech)

Dlouholetý ředitel a partner Karlín Group, a. s., opustil v roce 2012 svou funkci, aby se mohl věnovat vlastním developerským projektům ve své společnosti Karlin Port Real Estate, přičemž dál zůstává akcionářem Karlín Group, a. s., a bude se i nadále podílet na aktivitách souvisejících s vybranými developerskými projekty.

05. 12. 2022
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter

Spolu se Sergem Borensteinem a Marcem Richem přetvořili pražskou městskou čtvrť Karlín, přivedli do ní světové architekty a z původně periferní oblasti vytvořili jedinečné místo pro život srovnatelné s evropskými metropolemi. Nejvíce hrdý je Mišković na svou spolupráci s dvorním architektem Armaniho, Claudiem Silvestrinem, který navrhl karlínskou Kotelnu.

Čtvrtstoletí v Česku

Na českém trhu se tento rodák z Bělehradu pohybuje již více než 28 let. V developmentu začínal jako obchodní ředitel Karlín Group, kde se velmi rychle vypracoval do pozice ředitele a partnera. V roce 2012 založil vlastní firmu Karlin Port Real Estate, která dosud akvírovala celkem 13 projektů, z toho jeden v Miškovićově rodišti Bělehradě, ostatní v České republice. Kromě toho se stal CEO developerské skupiny Daramis a dohlížel na výstavbu více než 2000 bytových jednotek. Ve stejném roce se také ujal role seniorního poradce předsedy Sekyra Group.

Fond a balkánská mise

Kromě strategického řízení společnosti Karlin Port Real Estate založil Milorad Mišković v roce 2021 fond kvalifikovaných investorů Opportunity Real Estate Fund se zaměřením na investice do real estate. Fond bude nakupovat hlavně developerské projekty a postupně také core, core+ a value add. Kromě rezidenčních budov budou do portfolia zařazeny i ty kancelářské. Miškovićovy aktivity jsou z pozice akcionáře spojeny také s rojektem Smíchov City a Rohan City, dále je členem správní rady společnosti Pink Crocodile, která podporuje postižené a sociálně znevýhodněné děti, členem Nadačního fondu pro protonovou terapii a poradcem předsedy Datasys. Další plány Milorada Miškoviće se kromě Prahy zaměřují také na rodné Srbsko. „Chystáme se realizovat v Bělehradu zhruba tři tisíce bytů, čímž vznikne zcela nová čtvrť. Druhý projekt, kde máme k dispozici cirka sto tisíc metrů čtverečních hrubé nadzemní plochy umístěné podél dálnice mezi letištěm a centrem Bělehradu, budeme realizovat ve spolupráci s několika dalšími zahraničními partnery,“ nastiňuje Mišković. Jeho další plány se nevyhýbají ani Černé Hoře, Chorvatsku a Německu.

—   Luxury Business magazine